Get Adobe Flash player
Home Számítógép újra telepítésének menete a számítógép szervizünkben

Számítógép újra telepítésének menete "ahogyan mi csináljuk a számítógép szervizünkben"

Számítógép újra telepítésének menete "ahogyan mi csináljuk a számítógép szervizünkben":

Sokan megkeresnek sokféle problémával.  Ebből az egyik az újra telepítés. Erről írok most nektek, hogy miként is csinálom én.
Első körben természetesen felmérem a rendszert, meg nézem milyen operációs rendszerrel van dolgom, mióta van fel telepítve, lehet -e vírusos és természetesen mik a hiba jelenségek.
Ha arra a megállapításra jutok, hogy időszerű az újra telepítés akkor az első lépés a MENTÉS.

Meg kell nézni milyen programokat használ az ügyfél, van e levelezés, hova menti adataikat, képeket, dokumentumokat.
Ha egy munka gépről van szó pl.: egy könyvelői gépről ki kell nyomozni milyen programot használ a felhasználó annak a mentései, adatfájljai hol találhatóak, utána kell nézni, hogy kell lementeni a programot. Ha van beállítva levelezés, milyen szoftvert használ (outlook, outlook expres, thunderbird, stb...)itt is meg kell keresni, hogyan tudunk menteni, hol találhatók a fájlok. Ha van címjegyzék a számítógépen azt  is le kell menteni.
Sokan azt hiszik nem egy nagydolog ez, hát sajnos nem is kevés, egy újra telepítés természetesen a problémától függően de átlagban az elejétől a végéig olyan 3-8 óra de extrém esetekben több idő is lehet. Természetesen 5 óránál többet sosem szoktunk számlázni, illetve törzs ügyfeleinknek az oldalon fellelhető törzs kártya és lendítsekk elfogadásán kívül plusz kedvezményeket is mindig adunk.
Szóval a mentés folyamata: a megtalált adatokat egy külső merevlemezre mentem és természetesen vírusirtás végzek rajta.
Ha meggyőződtem róla, hogy minden adatot lementettem, jöhet a telepítés. A Windows telepítésnek megvannak a lépései erre most nem térnék ki részletesen (formázás, installálás stb...)
Aztán a programok visszatelepítése, mentet adatok vissza másolása jön. A nálunk újra telepített gépek kapnak egy free biztonsági és működési csomagot, mely magába foglal egy vírusirtót, egy merevlemez és registry tisztán tartót, java és adobe flash installációt egy média lejátszót és a hozzá tartozó kodekeket, egy skype-t és ,msn –t és mindent amire még szükség lehet és az ügyfél kéri.
A vissza telepítésnél figyelni kell milyen szoftvereket adott az ügyfél és azokat feltelepíteni a levelezést beállítani a leveleket vissza tölteni, a példában említett könyvelő programokba vissza tölteni a könyveléseket stb... tehát mindent megpróbálni vissza állítani abba az állapotba ahogyan a gépet átvettem (természetesen a hibák nélkül)  Azért mondom, hogyha lehetséges, mert vírusok szektor hibák okozta sérült fájlok vissza állítása nem mindig sikeres.
A náluk megjelenő gépeket ha kérik ilyenkor ki is takarítjuk, újra pasztázzuk. Le szoktam tesztelni ilyenkor a memóriát és a tápot is.

Tehát a számítógép újra telepítése idő igényes folyamat nem szabad elkapkodni,mert ha nem mentünk el valami fontosat az nagy baj lehet, mi ezt inkább szervizünkben végezzük itt költség hatékonyabb. Ha nem biztos valaki a dolgában akkor inkább bízza hozzáértőkre a folyamatot.
Körültekintőnek kell lennünk.

Ha bárkinek szüksége lenne ránk keressen minket bátran.
 

Skype-oljunk
Belépés
Szavazás
Ön hol szervizeltetné a számítógépét?
 
RizVN Support
06306101385
Email