Get Adobe Flash player
Home Számítógép vásárlási tanácsok számítógép szervizünkből

Számítógép vásárlási tanácsok számítógép szervizünkből

Számítógép vásárlási tanácsok számítógép szervizünkből

Sokan megkeresnek minket, hogy számítógépet szeretnének vásárolni és kikérnék a véleményünket. Mi mindig igyekszünk segíteni partnereinknek ezért is született meg ez a cikk.

Először is azt kell eldönteni, hogy mire szeretnénk használni majd a számítógépünket. Azzal kell tisztában lennünk ennél a kérdésnél, hogy minél specifikusabb az amire használni szeretnénk annál fontosabb, hogy milyen számítógépet veszünk.

Tehát meg kell határozni a számítógéppel végzendő feladatot. Sokan azt mondják, hogy csak játékra kell a gyereknek, ezzel nincs is semmi baj csak azt nem tudják, hogy az egyik legdrágább számítógéppel végezhető dolog a játszás. Persze ez azért van mert sajnos sok hozzá nem értő árul számítógépet és sajnos sok haszontalan információt áraszt felénk, hogy értékesítse a termékét. Egy jó játékos gépnek egy jó videó kártya az alapja. Ez azt jelenti, hogy pl: egy netezős gépbe teljesen jó egy integrált videó kártyával rendelkező számítógép, de ha játszani szeretnénk ugyan azzal a géppel egy mostanában megjelent játékkal, biztos, hogy nem fog menni rajta a játék. Tehát a játékhoz, jó videó kártya kell. Fontos az is, hogy milyen gyakran szeretnénk a videó kártyánkat cserélni, milyen minőségben akarunk játszani mert ha ritkán, és jó minőségben akkor tényleg jót érdemes venni az viszont drága. Ha csak az a cél, hogy elinduljanak a játékok akkor már lehet olcsósítani a videó kártyán. A mai játszós videó kártyák alacsony kategóriásak olyan 15.000 Ft -tól kaphatók de a csúcs teljesítmény akár 100.000 - 150.000 Ft is lehet. Természetesen nem csak a videó kártya fontos hanem a memória mérete is, és a processzor sem elhanyagolható. Fontos a merevlemez nagysága is, hisz el kell férni a játékoknak rajta ma már egy  játék akár 20 -30 gb helyet is elfoglalhat merevlemezünkből és fontos a számítógép hűtése is. Mélyebben nem mennék bele mert oldalak lehetne írni a piac kínálta kiegészítőkből egy játékos géphez. Persze mindent lehet pénztárca barát módon is megvenni. Ez alatt nem azt értem hogy olcsó gagyit kell venni de kis oda figyeléssel szép lassan is meg lehet mindent venni hisz számítógépünk bővíthető, csak jól kell összeállítani az alkatrészeket.

De ne csak játszós gépekről beszéljünk hiszen egy irodai gép teljesen más igényekkel rendelkezik mint a játszós. Egy sima iroda használatnál ahol word, exel, internet, powerpoint kerül csak használatba oda teljesen megfelelő egy integrált videó kártyás számítógép, így cégünk már is spórolt minimum 15-20.000 forintot.
Egy grafikai programot futtató számítógépnél pl nagyon fontos a hdd és a memória mérete a processzor sebessége.
Vegyünk például egy 3D technológiával vagy film vágással foglalkozó számítógép összeállítását ilyen munka folyamatokhoz nagy erőforrásra van igény itt már szóba kerülhet a 100.000 ft értékű videó kártya is, persze sokmagos processzor és nagy tárhely is kell.
Ha szervert állítunk össze akár milliókról is beszélhetünk.

Ha kitaláltuk mire szeretnénk használni, akkor könnyebb dolgunk van az összerakásnál. Most már csak azt kell megnézni hol vegyünk számítógépet. Ez is fontos kérdés, érdemes olyan helyen vásárolni, ahol megbízható forrásból veszik az alkatrészeket. Fontos az is hogy mit veszünk, sok helyen látok olyan akciókat amik nagyon jó áron vannak, de érdemes utána járni mondjuk a neten, vagy megkérdezni ismerőseinket mit gondolnak az adott gépről, mert sok helyen a nagyon akciós gépek nagyon régiek, vagy esetleg az ország másik végén lettek összerakva. Attól még az nem rossz csak ha Pesten lakunk, nem túl jó Debrecenbe vinni a számítógépet szervizbe, tehát a garanciális ügyintézést mindig kísérjük figyelemmel, mindig kérdezzük meg hol a szerviz, nehogy meglepetés érjen minket. Sok ügyfelem járt már így.

Sokan kérdezik vásárolhatnak -e  a neten web áruházakból? Persze! Csak mindig azt mondom  körültekintőnek kell lennünk. Sok olyan alkatrész van a piacon ami nem magyarországon került forgalomba. Ettól még az ugyan olyan jó, de azt is tudni kell hogyha meghibásodik akkor külföldön kell szervizelni. Ha ennek a bonyolítását a cég vállalja ahonnan vesszük akkor nincs  gond, maximum kicsit tovább tart. (Személyes tapasztalatom: Tv vásárlás előtt álltam és kinéztem magamnak egy tv-t üzletben aztán megnéztem a neten is és sok helyen találtam internetes web áruházban 50-80.000 Ft -tal olcsóbban, gyanús is volt nagyon, ezért felhívtam a gyártót, rá kérdeztem hogy lehet ez. A gyártó nagyon készséges volt azt mondta, hogy igen ezt ők is tudják, nincs is semmi baj azokkal a tv-kkel addig amíg meg nem hibásodnak, mert sajnos a nemzetközi garancia megszűnt, illetve a magyar szervizek csak a Magyarországon a gyártó által regisztrált termékeket szervizelik garanciálisan, tehát ha a tv-t mondjuk Görög országban vette meg a web áruház üzemeltető mert mondjuk ott sokkal olcsóbb akkor ott kell szervizelni mert ott érvényes a garanciája, tehát ha a cég vállalja az ügyintézést akkor nincs gond, de megjegyezte a gyártó hogy nagyon kevés cég vállalja és sokan csak annyit mondanak nemzetközi garancia, ami ugye nincs. Azt is mondta hogy többnyire minden gyártó oldalán, vagy szervizében tudják melyik tv-t hova gyártották tehát vásárlás előtt el kell kérni a gyári számot és nincs gond.) Mi mindig a megszokott nagykereinkből vásárolunk, nem mindig olcsóbb a web áruházas termékektől, de biztos a forrás, biztos a garancia és a többségben az alkatrészek garanciájával a cégünk foglalkozik nem Önnek kell szaladgálni, ennyit szerintem mindenkinek megér, pláne hogy nem több évtizedre vannak gyártva az eszközök.

Az is fel szokott merülni, hogy használt, vagy új számítógépet vegyünk.
Mind a kettő tökéletes megoldás természetesen a használt számítógépek pénztáca kímélőbbek mint az újak. Itt fontos a körültekintés, cégünk csak olyan használt termékeket értékesít, melyek rendelkeznek garanciával, több használt számítógépünk akár 2 éves garanciával vihető el. Ha felmértük igényeinket, hogy mire szeretnénk használni akkor ugyan úgy tökéletes lehet egy használt számítógép is.

Reméljük tudtunk segíteni bármi kérdés felmerülne keressen minket nyugodtan.

Skype-oljunk
Belépés
Szavazás
Ön hol szervizeltetné a számítógépét?
 
RizVN Support
06306101385
Email