Get Adobe Flash player
Home Windows és Linux együtt

Windows és Linux együtt

Windows és Linux együttgyütt.

Ma ez már nem számít nagy dolognak az új linuxokkal sokkal egyszerűbben megoldható a dolog, mint régen.

Az egész pár órát vesz igénybe csak. Sokakban megfogalmazódhat a kérdés minek is egy linux a windows mellé, én a szervizelések során sokszor használom a linuxot. (Ubuntu) Például ha egy merevlemezt kell lementenünk Linuxal egyszerűbb a dolgunk. De sok más előnye is van. Kicsit részletesebben a "Vasról" amire a 2 rendszert teszem:

- 775 -ös alaplap

- 80 Gb Hdd

- Integrált VGA

- Wifi kártya

- DVD író

- 2500 Proci

- 512 MB Ram

Tehát nem egy erőműröl van szó, már a korából is adódóan.

Előszőr feltelepítettem a windows-t Én egy 20 Gb particiót csináltam neki szerintem elég lesz, hisz az adatokat nem itt fogom tárolni. Hanem erre egy 40 gb particiót fogok készíteni a maradék 20 gb -ra pedig felrakom az ubuntut majd. Tehát a Windows install semmi extra csak simán felraktam a 20 GB particióra, természetessen teljes telepítést végeztem, fel frissítettem és felraktam azokat a programokat drivereket amikre szükségem volt (szertem az ingyenes szoftvereket, sok található a neten belőle és természetessen nagy részük jól is működik.) kb. 4-5 órát vett igénybe (az idő mindig függ a telepített szoftverektől és a gép teljesítményétől)

Amikor a windowst kivégeztem jöhetet a linux az ubuntu nagyon okos szoftver szeressük :)

Ami mindjárt az elején nekem nagyon tetszett, hogy megkérdezi, hogy Windows mellé v. helyett v. egyéni particionálás érdemes egyénileg particionálni mert ha nem figyelünk a 40 GB rakhatjuk véletlenül a linuxunkat aztán lehet ujra kezdeni vagy egy live cd-vel ujra particionálni, mert linuxnál lehet a meghajtót változtatni. :)

Particionálás után már megy is fel az ubuntu.

A két rendszer tökéletesen megfér egymás melett, nálam ki is egészíítik egymást.

Összegezvén a 2 rendszer tud egymás melett stabilan működni, nem kell nagy erőforrás nekik (Persze ha van az gyorsit mindenen). Érdemes kipróbálni.

Kérésre mi is megcsináljuk bárkinek.

 

Ha szeretnétek töbett tudni irjatok kérdést nekem a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. -ra ha tudok és időm engedi válaszolok.

 

Remélem tetszett ez a kis szösszenet.

XO-XO TT

 

Linux
A windows gondolom nem sok mindenkinek kell bemutatni. A linuxot már kevesebben ismerik sokan hallotak róla de nem terjedt el kis hazánkban.

A Linux egy operációs rendszer, mint a windows. Minden számítógépre kell egy operációs rendszer anélkül csak vas darab. Az egyik ilyen a linux. A windowstól különbözik szinte mindenben pláne, hogy az igazi linux felhasználók karakteres felületen használják parancssorból a linuxot. De ez az operációs rendszer is természetessen megtanulható, nehezebb szerintem  mint a windows de semmi sem lehetetlen.

Skype-oljunk
Belépés
Szavazás
Ön hol szervizeltetné a számítógépét?
 
RizVN Support
06306101385
Email