Mi is az a seo kereső optimalizálás?

Mi is az a seo - keresőoptimlaizálás?

 

A keresőoptimalizálás (angolul Search Engine Optimization, azaz SEO) a weblap keresőmotorokban való megjelenésének javítását jelenti "normál" avagy nem fizetett keresési eredményekben. Minél jobb helyen vagyunk a google találati listáján tehát minél előrébb vagyunk megtalálhatóak és minéll többször annál jobban van seo-zva az oldalunk. A SEO nem csak a szövegbeni keresési területet célozza meg hanem a kép keresésben videó keresésben helyi keresés vagy tudományos keresés, újságcikk-keresés avagy iparág-specifikus keresést is jelent.
 

Egy SEO keresési stratégiánál sok mindent figyelembe kell venni.

 

Mik azok amiket egy web marketinges figyelembe vesz seo keresőoptimalizálásnál? 

mi az a seo? keresőoptimalizálás?-          a keresőmotorok működését

-          az emberek keresési hajlamát

-          a keresési szavakat vagy kulcsszavakat

-          a célközönség keresőit

 

Egy weblap optimalizálása állhat egyrészt a tartalmának szerkesztéséből és a HTML-program kódjának szerkesztéséből, a kulcsszó relevanciájának növelése és a képek, videók relevanciájának az indexelés megkönnyítése érdekében.

 

Sokan nem tudják eldönteni, hogy kell-e nekik a seo-val foglalkozni.

 

Kell-e seozni az oldalamat? Milyen esetben kell kereső optimalizálni a weboldalamat?

 

Szinten minden esetben kell a weboldalunkat, honlapunkat kereső optimalizálásával (SEO) foglalkozni. Abban az esetben nem kell rá költenünk ha az oldalunk nem keresési felhasználásra készül, tehét nem számítunk arra, hogy valaki a keresőben keres meg minket. Ilyen oldal például egy olyan honlap, ami csak arra szolgál, hogy a weboldalamat ismerők látogassák, tehát én adom meg a weboldal címemet annak akinek szeretném. Ez nem azt jelenti hogy ez egy láthatatlan weboldal, csak azt hogy nem fontos hányadik oldalon jelenik meg keresésnél, mert úgy is csak azoknak a személyeknek érdekes a tartalma akiknek én megmutatom.

 

A SEO-k rövidítés a keresőoptimalizálókra (angolul search engine optimizers) is vonatkozhat, akik a keresőoptimalizálást elvégzik. A keresőoptimalizálók a SEO-t mind külön projektként kezelik egy marketing kampány fontos részeként. A SEO taktikák a weblap fejlesztésébe és dizájnozásába is be kell építeni. A keresőbarát kifejezés az olyan CMS-ekre, weboldalakra, menükre, képekre, videókra, online boltokra, honlapokra, webáruházakra használható, amelyeken elvégezték a keresőoptimalizálás folyamatát.

 

Fontos megjegyezni, hogy habár a kereső cégek maguk is támogatják a SEO azon formáját, ami segíti az oldalak sikeres feltérképezését, de számos keresést befolyásoló tényező üzleti titok. Így sok esetben a SEO munka megfigyelésre, statisztikákra és ezekből levont következtetésekre szorítkozik, nem pedig a vállalatok által megadott hivatalos ismeretanyagra. Ennek következménye az is, hogy folyamatban lévő fejlesztések visszacsatolási hiánya miatt egyes közvetetten bizonyított működési mechanizmusok nem biztos hogy érvényesek lesznek évek múlva is. A keresőoptimalizáció területén szükséges a folyamatos kutatások és vizsgálatok végrehajtása, ellenőrzések elemzések végzése és figyelemmel követése.

 

Reméljük segítettünk kicsit megérteni a Seo lényegét, kis belátást engedni a lépéseibe. Ha felkeltettük érdeklődését, vagy úgy gondolja, hogy szüksége lehet tapasztalatunkra keressen minket bizalommal, állunk rendelkezésére. ha még nincs weboldala de szeretne vagy szeretné meglévő weboldalát jobb pozícióba tudni a keresőkben keressen minket itt Gödöllő és vonzáskörzetében (Szada, Veresegyház, Isaszeg, Valkó, Budapest, stb...) és természetessen az ország egész területén állunk rendelkezésükre és nem weboldal készítéssel, hanem hosting szolgáltatásokkal domain regisztrációval is.

 

Kérjen ajánlatot!

 

Tekintse meg referenciáinkat!