SEO kereső optimalizálás? Kell ez nekem?

SEO kereső optimalizálás? Kell ez nekem?

 

Gyakran keresnek meg engem azzal, hogy szeretnének a google-ban jó helyen megjelenni, mit lehet tenni , szükség van e kereső optimalizálásra?

A Válaszon midnen esetbe az hogy igen. Ma már nélkülözhetetlen a seo google optimalizálás ha ügyfeleket szeretnénk magunknak szerezni az interneten.

 

Weboldalt, webáruházat ma már szinte mindenki készít, abba ne menjünk bele hogy jó -e ez, erről esetleg majd külön írok pár cikket, ami biztos, hogy ez ma már nem elég hiszen az internet tele van konkurenciával a weboldal, honlap, webáruház a legolcsóbb hírdetési forma. Viszont ahhoz, hogy profitot termeljen nekünk, ahhoz muszáj jó helyen megjelenni a keresőkben. Ez nyilván az adott terméktől, szolgáltatástól függ, de az biztos hogy elég sok munkát igényel. 

Nagyon sok módja van annak, hogy felfelé tornázzuk magunkat a keresőkben.

3 részből adódik össze:

On-page SEO (az adott weboldal tartalmának optimalizálása, szöveg, kép, videó, stb...)

Off-page SEO (backlinkek, hivatkozások szerzése más oldalakról, rámutató hivatkozások, banner cserék, stb...)

Technikai SEO (az oldal indexálhatósága a motorok szempontjából)

Első és legfontosabb az hogy a weboldalunk tartalma optimalizálva legyen seo szempontból. Erre meg vannak a google "elvárásai" ezeket érdemes betartani. 
Egy SEO AUDIT mindig azzal kezdődik, hogy megnézzük az adott optimalizálásra váró honlap mennyire felel meg a kereső motorok számára. Tremészetessen ez alapján el lehet készíteni a stratégiát, tehát össze lehet gyűjteni az oldallal mi lesz a teendő. 

Ha elkészült a felül vizsgálat, aminek természetessen ára van, ezt azért jegyezném meg, mert volt olyan ügyfél aki megkérezte, hogy azért mert én megmondom mit kell csinálni azért neki fizetni kell. :) Hát sajnos igen, hiszen a SEO szakembereknek is élni kell valamiből. Aztán 2 dolog lehetséges amennyiben a hibák javítását el tudja látni az ügyfél, vagy a saját webmestere, akkor a leeírt dokumentáció után az oldal javítása után lehet tovább haladni a seo következő lépéseire. Vagy ha nem tudja a javításokat eszközölni, természetessen állunk rendelkezésére mindenkinek.

A kereső optimalizálás egy folyamat, meg kell találni, hogy az adott weboldalhoz mik azok amik segítik az előre jutásba és azokat a módosításokat alkalmazni kell. Tehát nem olyan, hogy megveszek egy csomagot, fejlesztést és első helyen leszek, ez sajnos nem ilyen egyszerű. 

 

Marketing szempotból a weboldal a legolcsóbb hírdetési forma, viszont amikor el akarunk indítani egy új vállalkozást, akkor gondolnunk kell a reklámra is. Ez is nagyon fontos ha nem a legfontosabb, hiszen ha belegondolunk hiába van nekünk a legjobb termékünk a világon ha nem tud róla senki. És ugye mi emberek is azt keressük amit már láttunk valahol felkeltette érdeklődésünket.  Tehát nem csak a termék szolgáltatás és ahhoz tartozó infra struktúra kialakítására kell hangsúlyt fektetnünk hanem reklámra is. Költségek több dologból tevődnek össze kell egy weboldalt elkészíttetni ez egy egyszeri költség, sokan itt megállnak és várják hogy legyen forgalom, de sajnos ettől még nem lesz. Muszáj "hirdetni" oldalunkat. Erre egyik lehetőség a SEO. Vannak más fizetős lehetőségek is amikkel élhet az ember adwords kampányok, facebook kampányok, stb.... Ezek azonnali megjelenést hoznak de nem tartósat és költségek is sokkal nagyobbak lehetnek. Tapasztalataim szerint a seo-ra fordított költségek, megtérülnek.

Remélem tudtam információval szolgálni a kereső optimalizálás kérdéseivel kapcsolatban. Ha felkeltettem érdeklődését, forduljon hozzám bizalommal.

 

 

AIE