csütörtök, 21 április 2016 08:19

A PlayStation bejelentette, hogy milyen változásokat hoz majd PlayStation 4

Elképesztő frissítést kap a PlayStation 4
 
A PlayStation 4-re érkező 3.50-es frissítéssel PC-re és Macre is streamelhetők lesznek a konzolos játékok. Mindezközben a Microsoft már olyan hosszútávon megoldáson dolgozik, ami felpörgetné az Xbox One hardverének fejlesztését is.
 
A PlayStation bejelentette, hogy milyen változásokat hoz majd PlayStation 4 konzoljának következő frissítése, a 3.50-es „Musashi”. A frissítés bétája március 2-án indul, de még idén élesedik mindenki számára.
Az egyik legizgalmasabb új funkció a Remote Play lesz. Ennek lényege, hogy a PS4 játékkonzol szoftvereit más platformokra is közvetíthetjük, felszabadítva így a tévét, amin aztán a család nézhet, amit akar. 
 
Ez a béta alatt még nem lesz tesztelhető, csak az éles frissítéskor kerül be. A megoldás hasonló az Xbox One streaming-rendszeréhez, és mivel a funkció népszerű, a japán óriás sem akar lemaradni.
 
Némileg átalakulnak az értesítések is. Ha egy barátunk bejelentkezik, arról rögtön értesít minket a rendszer, és a Steamhez hasonlóan elrejthetjük magunkat Offline módba, ha nem akarjuk, hogy lássanak minket a többiek.
 
Előre lehet időzíteni a játékpartikat is.
Megadhatjuk a rendszernek, hogy hány órakor akarunk összefutni a többiekkel, akkor automatikusan bedobja a játékosokat egy partiba. 
 
A konkurencia előzne
A Microsoft múlt héten mesélt arról, hogy mi várhat az Xbox One-ra a jövőben. Phil Spencer, az Xbox fejlesztői csapatának feje elárulta, hogy a jövőben még közelebb akarja hozni egymáshoz a konzolt és a Windows 10 operációs rendszert.
Ugyan a cég már elindította visszafelé-kompatibilitási programját, amellyel bizonyos Xbox 360 játékokat lehet játszani az új konzolon, hosszútávon a Windows univerzális appok fejlesztése jelentheti az átjárhatóság kulcsát.
 
A Microsoft már forral valamit
Spencer elmondása szerint a cég olyan kompatibilitási megoldáson is dolgozik, amivel megtarthatjuk a játékos könyvtárunkat akkor is, ha egy új Xbox-modell érkezik - nem kell rögtön félreseperni az előző generációra érkezett játékokat.
A végső cél ezzel az, hogy a konzolos generációváltásokra jellemzően ne hét évet kelljen várni egy erősebb hardver megjelenésére. Helyette mondjuk az okostelefonoknál látott, két éves ciklusban lehessen előrukkolni erősebb géppel, mindezt anélkül, hogy a már megvásárolt játékok lássák kárát a tempónak.
 
Last modified on csütörtök, 21 április 2016 08:29