csütörtök, 19 május 2016 13:45

Merevlemez HDD biztonság, adataink védelme mit tegyünk ha megvan a baj?

Merevlemez HDD biztonság, adataink védelme mit tegyünk ha megvan a baj?

 

Manapság egyre fontosabb adatink védelme, gondoljunk csak bele, legyen akár egy locky vírus, trója vírus, egy áram szünet, egy villámcsapás vagy csak maga a merevlemeznek hdd-nek, hardvereknek a meghibásodása. 

Nagyon fontos nagy hangsúlyt fektetni adatink védelmére.
Nagyon sok megoldás létezik hogy megvédjük adatainkat, egy pár ezekből:

Mentés (adatainkat sok féle képpen sok féle helyre lehet menteni, dvd - cd mentést készíteni, külső merevelemzre menteni, usb eszközökre menteni, pendrivra, esetleg hálózati eszközökre NAS szerverre, szerver, felhő stb... )
Védekezés egyik alappillére a mentés, fontos hogy mindig mentsük adatainkat, merevlemez(hdd) esetén előszőr ellenőrizzük az állapotát. Erre szerintünk (számítógép notebook szervizünk itt Gödöllőn és vonzáskörzetében) a legalkalmasabb a HDSentinel.

Nagyon sok előnye van a programnak, néhány közülük:

A Hard Disk Sentinel egy több operációs rendszert támogató merevlemez ellenőrző és felügyelő alkalmazás, melynek célja: merevlemez problémák és teljesítmény csökkenés felderítése, várható meghibásodás előrejelzése és megelőzése. A merevlemez állapotát a lehető legrészletesebben kijelzi és átfogó szöveges értékelést készít. Számos listázási, riasztási és teszt funkció gondoskodik a maximális adatbiztonságról.

És mind ez összesen 4500 Ft-ba  kerül, ami adataink biztonságáért nem is nagy ár. Rendelje meg webáruházunkba saját HDSenmtinel szoftverjét. 

Természetessen attól még a mentés kötelező, de legalabb a hdd állapotával tisztába lehetünk. 

Last modified on csütörtök, 19 május 2016 14:20