szerda, 08 június 2016 15:39

Terrorfigyelő App

Terrorfigyelő appot adott ki Franciaország az Eb-re
 
Komolyan veszi a felkészülést Franciaország egy esetleges terrortámadásra a labdarúgó-Európa-bajnokság idején. A tömegek megfigyelésére nemcsak drónokat vetnek be, de egy olyan appot is kiadtak, amely segítségével gyorsan lehet értesülni róla, ha baj van.
 
További terrortámadásoktól tartva a francia kormány egy olyan mobilalkalmazást adott ki, amely valós időben küld értesítést felhasználóinak egy esetleges támadásról. Így könnyebb lesz információhoz jutni, tájékoztatni az embereket, ha kerüljenek el egy adott területet, vagy ne hagyják el az épületeket.
 
A SAIP (Système d’alerte et d’information des populations) androidos mobileszközökre, iPhone-ra és iPadre is ingyenesen letölthető. Az app geolokációs adatokat használ ahhoz, hogy
azonosítsa azokat az embereket, akik a veszélyeztetett területen tartózkodnak,
majd értesítést küld nekik terrortámadás esetén. Emellett tanácsot is ad, mit érdemes cselekedni az adott helyzetben.
 
Tömeg = célpont
A francia belügyminiszter reméli, hogy az app felhasználói gyorsan tudnak pontosabb információkhoz jutni, mivel a közösségi oldalakon jellemzően zavaros és pontatlan dolgokat lehet olvasni, ha kitör a pánik. 
 
A labdarúgó-Európa-bajnokság pénteken kezdődik, a párizsi hatóságok felhívták a figyelmet arra, hogy a hatalmas tömeg miatt
a sportrendezvények helyszínei akár terroristák célpontjai is lehetnek.
 
Forrás:Origo
 
A hatóság drónokat is bevet a tömeg megfigyelésére. Áprilisban a párizsi rendőrség írt ki tendert drónok vásárlására, amelyek a nyári sportrendezvények idején monitoroznák a zsúfolt területeket.
Last modified on szerda, 08 június 2016 15:42