hétfő, 04 július 2016 16:52

Ügyfeleink kérdései weboldal készítéssel és google optimalizálással kapcsolatban

weboldal kérdésekÜgyfeleink kérdései weboldal készítéssel és google optimalizálással kapcsolatban.

 

 

Számos weboldal, webáruházat készítettünk és google optimalizáltunk már fenn állásunk óta.

Most össze gyűjtöttünk pár kérdés melyket ügyfelein tettek fel és természetesen meg is válaszoljuk őket.

 

Fontos, hogy weboldalunk mobil barát legyen, tehát responsiv weboldalt készítsünk?

 

Igen fontos több szempontból is:

- Egyrészt azért fontos a mobil barát honlap, mert egyre többen rendelkezünk okos telefonnal, tablettel és természetesen használjuk is nap mint nap őket.

- Másrészt azért is fontos, mert google kereső optimalizálásnál a google és más kereső motorok hátrébb sorolják azokat a weboldalakat, amelyek nem rendelkeznek mobil barát kinézettel.

 

Fontos -e a domain név megválasztása?

 

Igen fontos egyrészt ha az általunk eladásra, bemutatásra kerülő termék szolgáltatás szerepel a domain névben az googlinál is jó pont, meg a kereső felhasználók is könyebben rátalálnak az oldalunkra. 

 

Lehet több domaint is foglalni egy weboldalhoz?

 

Igen természetesen lehet, néha kell is például ha cégünk számítógép, notebook szervizeléssel is foglalkozik a cég neve meg pl: all info, ami nem tükrözik csak részben mivel foglalkozik a cég, akkor érdemes több domain nevet is foglalni. Tehát www.al-info.hu , szamitogepszervizgodollo.hu
 

Fontos -e hogy milyen gyors a weboldalunk?

 

Igen fontos egyrészt statisztikák bizonyítják, hogy egy felhasználó meddig marad egy lassú honlapon, de ebbe nem mennék bele, hisz tudjuk hogy egy lassú weboldalon nem szeretünk nézelődni és nem is biztos, hogy vissza megyünk egy lassú weboldalra. 2015-ben az átlag a weboldal betöltési sebesség 5 s volt. Tehát -e fölé nem érdemes menni. Sok módszerrel lehet weboldalunkat gyorsítani optimalizálni.

 

 

 

 

 

 

Last modified on csütörtök, 07 július 2016 07:05